BovagGarantie.com

onderdeel van Artikelo.nl

Inmiddels bestaat BOVAG ruim tachtig jaar en hebben al meer dan 9.000 ondernemers zich bij deze organisatie aangesloten. BOVAG helpt haar leden met kennis en advies, kwaliteitszorg en inkoopbundeling. De organisatie werkt hierbij onder andere samen met de RDW en de ANWB. Elk bedrijf dat is aangesloten bij BOVAG krijgt daarnaast ook het BOVAG kwaliteitskeurmerk en is daaraan gemakkelijk te herkennen voor de consument.

In dit artikel wordt uitgelegd welke bedrijven zich bij BOVAG kunnen aansluiten, aan welke eisen ze moeten voldoen en hoe je kunt zien of een bedrijf bij BOVAG is aangesloten.

BOVAG is er voor alle bedrijven in de mobiliteitsbranche. Elk bedrijf dat handelt in voertuigen, voertuigen herstelt of verhuurt of gespecialiseerd is in verkeersopleidingen of autowassen kan zich dus bij BOVAG aansluiten. Het maakt hierbij niet uit of het bedrijf zich heeft gespecialiseerd in auto’s, caravans, motoren, fietsen of andere vormen van mobiliteit.

Elk bedrijf dat lid wil worden van BOVAG moet eerst aan een aantal strenge eisen voldoen. BOVAG controleert onder andere de betrouwbaarheid, de deskundigheid en het kennisniveau van het bedrijf.

Deze controles worden echter niet alleen uitgevoerd op het moment dat het bedrijf lid wil worden, maar vinden ook op regelmatige basis plaats. Hierbij wordt ook gecontroleerd of het bedrijf niet afwijkt van de algemene voorwaarden. Bij bedrijven die voertuigen verkopen wordt tijdens deze controles gecheckt of ze met elke klant een schriftelijke koopovereenkomst afsluiten.

Het vinden van een bedrijf dat is aangesloten bij BOVAG en BOVAG garantie aanbiedt is niet zo moeilijk. Ze zijn te herkennen aan de BOVAG-jaarsticker bij de ingang, het BOVAG-schild aan de buitenmuur en / of het BOVAG-logo op hun website.

Het is ook mogelijk om via de bedrijvenzoeker op de website van BOVAG te zoeken naar bedrijven die lid zijn van BOVAG en BOVAG garantie bieden. BOVAG-bedrijven die RDW-erkend zijn kunnen tevens een APK uitvoeren.